What a feeling

Soms voelen we ons beperkt in ons doen door het werk, sociale omgeving, familie verplichtingen etc. En willen we ons bevrijden van alles en iedereen. Maar veel krachtiger is eigenlijk het gevoel van innerlijke vrijheid. Soms is de bewustwording dat je in control van je eigen leven bent en de keuzes die jij maakt, eigenlijk alle vrijheid die je nodig hebt.

En zo voelde het ook vorige week maandag toen het besluit genomen werd. Na 23 jaar bij de TU Delft, waag ik de sprong in het diepe als zzp’er. Het voelt inderdaad goed te doen wat je hart je ingeeft. En ondanks dat mijn verstand me wijst op alle risico’s en valkuilen, voel ik de boost van energie en adrenaline door mijn aderen stromen.

Bestaat het hele leven niet uit risico’s, ongeacht welke stap of besluit? Maar je weet tenminste dat je echt leeft en niet blijft hangen in die droomwereld. En wat is er niet mooier dan in deze wereld met al z’n ups en downs daadwerkelijk te gaan en te werken aan dat wat je hart je ingeeft. Dat geeft voldoening in dit leven: doen wat je altijd hebt gedroomd te willen doen. En bij mij veroorzaakt alleen al het besluit genomen te hebben de hele week al een WOW gevoel!!

True happiness has no ending.

Comments are welcome!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.