Geboorte

December, ’t laatste hoofdstuk van het jaar. Een maand vaak vol emoties, stress en overdenken wat heb ik bereik. Ik neem even de tijd om terug te blikken op een jaar wat droevig en somber begon, en wat steeds grimmiger werd gaande het jaar. Het licht begon weer te schijnen toen ik in juni naar Suriname ging. Heel bizar, maar dat moment was om onbekende reden heel emotioneel en voor het eerst na bijna 27 jaar voelde het daadwerkelijk als thuiskomen. En ik kreeg mijn energie terug. Maakte keuzes die, wow, mijn leven als een raket de sky in schoot! Daarna als afsluiting van het jaar wederom naar Suriname. En ontdek je dat het jaar vol zit met verborgen lessen en dat het leven geen to-do list is.

Deze december blijkt niet de shitty maand die het vaak is. Uiteraard blijft ergens wel een beetje de weemoed. Want creëer je licht in je leven, dan krijg je voor noppes toch altijd de schaduw erbij. Je hart, je passie volgen betekent zowel genieten als lijden door die passie. En dat is okay. Nee, deze december is er een van netwerken, nieuwe contacten, de zaadjes planten voor een vruchtbare samenwerking later. En dat verklaart direct waarom ieder in mijn naaste omgeving droomt van geboorte en baby’s. Zoals mijn pa die droomt dat ik zwanger ben. En misschien is dat wel zo, paps! Zwanger van al die mooie, inspirerende ideeën, van opnieuw starten, een nieuwe fase, een nieuwe richting. Tegelijkertijd geniet ik met volle teugen van het leven en van de bijzondere, gekke momenten van m’n kids.

En voor het eerst na bijna 30 jaar heeft december niet de bijsmaak van leegte, weemoed, afscheid nemen. De leegte wordt nu gevuld door hoop, vertrouwen voor de toekomst. En is afscheid nemen daadwerkelijk de bevalling naar een nieuw begin, een nieuwe start. Op mijn verjaardag, de 31e, sluit ik dan ook dankbaar voor alles wat is geweest het oude jaar af en neem ik een giga sprong naar een fantastisch 2015!!!

2 reacties


  1. U go girl! Mooi geschreven

Comments are welcome!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.