Grote schoonmaak

klusjesman

Zo aan het eind van het jaar en met al het eten tijdens de feestdagen daalt af en toe het niveau. Hebben we het ineens over schoonmaken en de zuigkracht van een goede stofzuiger. Op de vraag welk merk ik heb, antwoord ik: “Ik heb een klusjesman.” En ja hoor, daar komt het. Men wilt weten hoe goed het zuigt, de zuigkracht etc. en waar ik het heb gehaald. Ik geef aan dat deze uit Suriname is meegenomen en vanwege de 2 fasen wisselstroom prima op het Nederlandse elektriciteitsnet past.

Ik geef aan dat in Suriname men geen garantie kent. De garantietermijn is vaak maar 2-3 dagen. Dus ja terugbrengen gaat niet meer. Met name omdat deze toch wel een aantal issues heeft. Het wordt nu wel echt hilarisch. Wat ik er dan mee doe, als ik toch niet helemaal tevreden ben. Nou ja, je kan het altijd naar de kringloopwinkel brengen en een ander die iets minder veeleisend is gelukkig maken. Zo heeft alles een 2nd chance. Wat ik daarna ga aanschaffen? Nou, dat weet ik nog niet. Ik denk dat ik dit keer niet al te overhaast overstag moet gaan. Een paar modellen uitproberen. Misschien doe ik wel een Duitse. Die zijn vaak goed krachtig heb ik gehoord. Stevige zuigkracht en kan ook wet en dry doen.

En zo op de laatste dag van 2019, waarbij ik tevens altijd het geluk heb om ook een nieuw levensjaar te beginnen, maak ik de balans op en kom ik tot nieuwe inzichten. Het was een pittig jaar met veel diepe dalen. Echter zonder dat ik het merkte, is gedurende het jaar de grote schoonmaak in gang gezet. Die zuigkracht was zo stevig dat heel veel garbage in de zak is meegezogen. En daarmee ook ineens 5 kg lichter. Veel van mijn doelen zijn dit jaar niet gehaald. Jammer, maar het heeft zo moeten zijn. En in een vuilniszak moet je nooit spitten. gewoon dicht laten en weg doen. En eerlijk is eerlijk. Stress maakt dat je steeds in emergency mode opereert. En in emergency mode ben je steeds aan het rennen, kun je niet stilzitten en nadenken, iets creëren, je hart openen of leren. Ik realiseer me dat ik 5 jaar geleden aan een aantal dromen ben begonnen. De focus was even kwijt maar het stofzuigen heeft mij weer teruggebracht naar waar ik het allemaal voor deed. Rust en tijd voor mezelf! Dingen doen die me een goed gevoel geven, zoals trainen en coachen. Mijn mind is opgemaakt en kies wederom om weer Queen van mijn eigen leven te worden. En die klusjesman, ondanks die waardeloze handleiding, die hou ik. Kan hij tenminste het zuigwerk doen, terwijl ik van het leven geniet!

Comments are welcome!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.