Je eigen plek innemen

2019 is nog maar net begonnen en nu al hoor ik het gepuf en gezucht om me heen. Waar is de vibe van het nieuwe jaar gebleven, de goede voornemens? Gelukkig doe ik al lang niet meer aan goede voornemens. Nope! Aan het eind van het jaar kijk ik waar ik ben gebleven en stel gewoon doelen waar ik het komende jaar naar toe wil. En zo zittend op mijn veranda, genietend van het uitzicht en de stilte, voel ik een trots opkomen van wat ik in 2.5 jaar heb bereikt. Op eigen houtje mijn eigen stekkie gecreëerd.

De dag wordt afgesloten met nog de galmende complimenten van 2 collega’s over hoe ik weer als vanouds straal. Ja, het laatste kwartaal 2018 was mijn licht even gedimd. Even? Zeg maar gerust kortsluiting, zwarte kringen onder mijn ogen. Dus moest ik op zoek naar een nieuwe accu, boosten had geen zin meer. En ergens tussen die donkere paden vind ik ineens de lichtbundel die mij de weg wijst. Waha, de collega dacht dat het door die goodlooking toyboy aan mijn zijde komt. Wat de reden ook mogen zijn het feit dat je innerlijk straalt is belangrijk. Het licht dat zit in ons, in jou en mij.

In 2019 neem ik mijn eigen plek in door definitief voor mezelf te kiezen. Dit doe ik door me te verbinden met mensen die ook voor zichzelf kiezen, mensen met zelfliefde. Muurtjes rondom mijn hart waar nog een beetje frustratie uit het verleden achter schuilt, breek ik af. Ik sta stil bij die frustratie, erken ze. Ik bekijk de frustratie van een afstand en probeer de “why” te achterhalen. Soms moet ik erom huilen. Van belang is dat je er iets mee doet om er voorgoed afscheid van te nemen. Lach desnoods erom, smijt als je wilt en stop dan met erin geloven en ernaar handelen. Je zal zien de muurtjes brokkelen vanzelf af en kun je jouw eigen plek innemen en doen wat jouw hart echt blij maakt. Mij is het gelukt, dus waarom jou niet!

Maar als je denkt dat je er bent, forget it! Je eigen plek innemen roept geheid ook weerstand op van je omgeving. Of in jezelf. Je ego protesteert. Zeker als je voor wat voor reden dan ooit die plek verlaten hebt. Het vraagt moed om je grenzen te verleggen, bereidheid naar jezelf te kijken en het kind in jezelf aan te moedigen om zichzelf weer te laten zien, inclusief oude wonden. Aandacht is wat jouw nieuwe plek nodig heeft. In actie komen, doen en ervaren. Heb jezelf lief als je naaste. Lief zijn voor jezelf, doen wat je hart blij maakt. En zo op de vooravond voor Valentijn geef jezelf die aandacht. Jij bent het allerliefste, allerbelangrijkste in je leven. Speel alsof je weer kind bent. Al die dingen die we in onze maatschappij al op jonge leeftijd afleren omdat we iets moeten bereiken of omdat anderen belangrijker zijn dan wij zelf. Wees mild naar jezelf en laat het er zijn, je komt vanzelf weer in een laag van luchtigheid en genieten terecht. Lach om jezelf. Met humor prik je meteen alle illusies door die het leven zwaar maken. Leer denken en intuïtie met elkaar in balans te brengen. Sla de brug van wie je was naar wie je wilt zijn. Geniet van het leven door keer op keer jezelf te vernieuwen. Kun je nog meer ballast dumpen of ben je al de beste versie van jezelf? Ik wens je een liefdevol jaar toe.

Running……

Comments are welcome!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.