Quality time

Vaak hebben we het gauw te druk voor de dingen die we leuk vinden en ons dus ook energie geven. Dan wordt het tijd jezelf af te vragen wat heeft het voor zin al dit werk te doen als ik geen tijd heb voor leuke dingen. Afgelopen week had ik als nieuwe Beginner’s Mind aangegeven dat je vragen moest stellen. Ik kon in deze dus niet achterblijven en vroeg mezelf af: waarom werk ik nu als ik niet kan doen wat ik graag wil? Deze vraag heeft er voor gezorgd dat ik afgelopen week tijd heb gemaakt voor mezelf. Na een dikke half jaar weer eens uitgebreid geborreld met de vaste borrelkring en wat hebben we gelachen. Me heerlijk laten verwennen door de schoonheidspecialist, mijn haren laten kortwieken door de kapper, een pedicure behandeling, en ook nog eens geld uitgegeven aan een zonnebril en gewone bril. Al met al een ontspannende week die er vanzelf voor zorgt dat je energie krijgt dan dat je energie verliest. Want wil je mensen en dingen op je af laten komen dan kun je beter meer steentjes in de vijver gooien om te zien welke rimpels bij je terugkomen.

En warempel de week begon goed met een liefdevolle opmerking van iemand waar ik binnenkort een date mee heb. En het weekend kon ook al niet stuk. Met mijn dochter uiteten geweest, wezen shoppen, naar de bioscoop en natuurlijk moeder-dochter kletspraat over waar pubers zich zoal mee bezig houden en de hiermee gepaard gaande lachsalvo’s. Het hoogtepunt was toch wel toen dochterlief me vroeg hoe ik zou willen sterven, anders dan op een natuurlijke manier. Rustig inslapen was geen optie, dat viel onder de categorie “natuurlijk”. En aangezien ik niet zo van de gruwelijke, bloederige scenario’s ben, zei ik maar spontaan “tijdens sex”. Waarop haar vraag was: “before or after the orgasm”? En ik: “of course after”!! Mijn dochter had deze reactie niet verwacht en kwam dus niet meer bij! En natuurlijk moest ze dit antwoord even met haar pubervriendjes op Facebook delen. Ik heb maar niet gevraagd wat pubers van haar leeftijd nu van orgasmes afweten.

Feit is dat we het samen heel gezellig hebben en genieten. Beter dan drammen, aandringen en ompraten. Doordat je ontspannen bent, ben je vrolijk en raak je ook minder snel geirriteerd. Je glimlacht veel vaker naar anderen en kijk maar eens of je geen glimlach terugkrijgt. Deze ontspannende houding hou ik er voorlopig in. Probeer het ook eens: tijd voor jezelf maken (en dat kan ook zonder die buitensporige luxe cadeautjes die ik mezelf heb gegeven). Ga heerlijk op de bank eindelijk het boek lezen of geniet in het zonnetje van een lekker kopje thee/koffie. Gooi ook een heleboel steentjes in de vijver en zie wat je ervoor terugkrijgt.

Comments are welcome!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.