Limited edition

“Schat, ik heb zin in SU. Doen?”
“Yessss!!”
“Kan ik weer uithuilen.”
“Ja alleen 1 dag, want daarna gaan we lekker vol gas royaal van het leven genieten. Cause we are not ordinary but extraordinary, a limited edition.”
En daar is ze weer…my twinsissy. Ze komt zich effe een weekje aan me opladen, kroelen en genieten van het samen een halve eeuw zijn. We hebben de airport nog niet verlaten en oeps het gaat al over eten en seks. Welcome in SU! Krijgt ze ook nog te horen dat haar aura alleen witjes aantrekt. Shoot, dat betekent dus dat die blacka bana op je bucket list nog steeds unchecked blijft! Verdwaasd zegt ze: OMG….je bent echt in je vorige leven een vent geweest hoe je steeds die foute opmerkingen uit je mouw schudt.

We zoeken onze playmate Boeroe op, die ene Popeye, the sailor, op sleeptouw heeft. Wow, hij heeft een gitaar en kan ook nog spelen. Nope, niet alleen met dat ding van hem. En zingen doet hij ook in plaats van fluiten! Nou vooruit, ….hij heeft ook een dwarsfluit. Zo beginnen we de 1e dag van de week met een muzikale intro. Ons ego wordt gestreeld, romantische nummers worden voor ons gepersonaliseerd en gezongen.
De daaropvolgende dansavonden zijn echt een lachorgie: “als je haar hebt gehad, moet je de andere ook nemen”; “hoe ga ik je bereiken…niet dus 🙂 ; “ik hoop niet dat ik je een pijnlijke rug bezorg….anders moet ik je masseren”.
En als toetje word ik verrast met een dansoptreden… for my eyes only! Oeps, die heupen en die handen die ritmisch met de beat meebewegen. Dan vraagt hij of ik mee naar dansclub Cozy ga? Ehhh….nee…, Twinny steekt er even een stokje voor….”Ho stop, ze is al gereserveerd….. maar uiteten kan en verder niks meer.” Flauw hoor 🙂

Popeye is de grootste charmeur: “jullie zijn de 2 mooiste, liefste vrouwen in SU want we hebben geen pistool!” Gestoord is hij ook wel met zijn opmerking: “ik word je buitenman, want we zijn toch buiten en als we binnen zijn ben ik je binnenman.”
Ik kom niet meer bij als hij heel nonchalant vraagt of Surinaamse vrouwen van beffen houden. Misschien moet hij maar zijn status aanpassen naar Bef King in plaats van Buitenman….wahaha. Dan hebben we ook nog die midget mug. Die huppelt doodgewoon op Twinny af en knijpt haar ineens in d’r arm. WTF?? Nou ja…voordat ik kan meppen wordt onze aandacht getrokken door 3 bloedmooie negroïde dames die schurend richting onze kant op dansen. Wow…wat een borsten zeg. Dan maar liever met deze dames dansen dan met de midget mug.
En dan de opmerking van Boeroe hoe hij een blauw pilletje nam en een stijve nek kreeg. We komen niet meer bij. Ik geef ze de keuze tussen een blauwe, gele of witte pilletje. En dan het verhaal over die bananen. Nou in SU lusten ze zeker bananen…. maakt niet uit welke kleur, dikte en smaak. Echter bij limited edition moet je wel van goede huize komen, willen we jouw banaan proeven!

Na een paar dagen pijn te hebben in onze buik van het lachen besluiten we onszelf een wellness scrub & relax massage dag cadeau te doen. We laten ons lekker gaan en worden van boops to butt verwend. We voelen ons echt royal en zijn ook bij elkaar een ware limited edition. Dan volgt nog een sensuele fotoshoot. Over wie de fotograaf is laten we maar in het midden. De volgende dag hebben we het zwaar met ons detox proces. Niet alleen wordt ons lijf ontgiftigd van alle afvalstoffen, maar ook ons inner wordt ontdaan van alle negatieve energie en emoties. Twinny krijgt er zelfs koorts van…goed teken liefie.. betekent (hem) loslaten en … focus op de rijkdom die we al hebben en al het moois wat nog komt!

Onze kids die we een update geven van ons reilen en zeilen, hebben het niet meer. M’n dochter vraagt wat voor drugs we slikken en mijn neef zegt: “Mam mooie pose, nu nog een rijke vent! Neem een halve Javaanse meid voor me mee!”
Lieverd, ik ben een levende dopamine drug. Een weekje met die gekke moeder van je is goed voor een half jaar energie. En guys I know… jullie hadden er graag bij gewild maar dit keer lekker puhhh niet. This time it’s only for fabulous ladies above 50 who long for their cock-tails. Wij gaan echt nog wel een keer samen met z’n allen weer eens de boel op stelten zetten want vakantie zonder mij is immers geen vakantie toch!!

Uiteraard is het niet alleen lol en lachen geblazen maar tussendoor filosoferen we ook over het leven, memory lane, de kids, de familie…. en niet te vergeten de mannen in ons leven. Op een of andere manier weten de vrouwen uit deze lijn wel steeds te vallen voor de meest “foute” mannen, weliswaar altijd 1e rang charmeurs en versierders. Ehhh…. zie je wel…. ik heb het dus niet van een vreemde. Runs in the family. Twinny besluit dat ze toch graag die bad man wilt… oeps sorry Batman bedoelt ze! Ik hou het toch maar even bij die tijger die mijn dierlijke lusten stilt.

We gaan ook op ontdekkingstocht naar onze roots en bezoeken het graf van onze overgrootmoeder, een sterke vrouw waar het allemaal mee begon. Eén ding is zeker ik heb haar billen. Stevige creoolse derrière! En helemaal happy er mee. Geboorteaktes worden onder de loep genomen en daarmee verkrijgen we ineens veel info, zoals dat onze betovergrootmoeder (dochter van een slavin) van plantage Voorburg was. Wow…, zo bizar dat ik het steeds heb over naar mijn plantages in Commewijne gaan. En mijn overgrootvader geboren in Trinidad en veehandelaar. En zo blijkt dat veel van ons handelen onbewust toch ergens een oorsprong heeft. Met trots kunnen we zeggen dat we uit een stevige stamboom voort spruiten…. en zijn we één voor één allen knappe, sterke zelfstandige Creoolse vrouwen die hun eigen leven op de rails hebben en voor niemand hun hand hoeven op te houden! Yes we are proud to be who we are!

Het einde van de week nadert en zo ook onze retraite. We besluiten met onze eigen entertainment club nog een laatste feestje te bouwen op Waterland Marina Resort. Twinny, je kunt er weer stevig tegen aan. Life is een feestelijke banquet niet een gewone okrobravoe soep, tast toe, proef, smaakt het niet…. no worries er is genoeg variatie. Flirt met het leven, ga daten, bevalt hij of zij niet…let go, dream big, leg jezelf geen beperkingen op. And remember: we are a limited edition and the best is yet to come!!!

Ode aan onze oma Lexie die mooie, krachtige vrouwen heeft voortgebracht!

Comments are welcome!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.