Naakte waarheid

Je hoort het heel vaak. Het bericht, de informatie is onderschept of afgetapt. Inlichtingendiensten van overheden doen het elke dag. Informatie over en door burgers via satellieten traceren en opslaan. Uit lands veiligheidsoverwegingen. Oke, daar is ook iets voor te zeggen. Met alle hedendaagse apparatuur en (mobile) spyware wordt het ook voor de gewone man steeds eenvoudiger dit te doen. Maar je denkt er niet aan dat de gewone man zoiets doet, totdat het je naaste familielid overkomt. En dan ook nog door een bekende, ongelooflijk! Hoe ver kun je gaan?

En waarom doe je zoiets? Nieuwsgierigheid naar ons doen en laten? Jaloezie, bezittersdrang, het goed praten van je eigen ontrouw? Wat maakt dat je een ander wilt afluisteren?  Alleen al het idee dat je het overweegt het te doen. Ik heb er gewoon geen woorden voor. Weet je niet dat ieder mens recht heeft op een stukje privacy!? Ook al ben je partners, vrienden, familie, buren etc. van elkaar. Sommige dingen uit ons leven willen we gewoon niet delen. Respecteer dat dan ook.

En doet het je goed te weten wat je niet mocht weten? Wat levert het je op? Dat je nu weet dat je niet te vertrouwen bent? Als je wilt dat een ander je vertrouwt, begin dan eerst bij jezelf. Het in jezelf geloven en vertrouwen begint bij een positieve zelfbeeld over jezelf neerzetten. Dan wordt je ook niet overvallen door jaloersheid of ontrouw zijn. Respect voor een ander kan alleen als je jezelf respecteert. Dat is de naakte waarheid!

being naked

Comments are welcome!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.