Thuiskomen

De afgelopen week…., ik ben mezelf niet. Dat enthousiaste, sprankelende in me is er even niet. Nou ja afgezien van die mooie, zongebruinde huidskleur. Ik ben ook niet onrustig, maar wat het dan wel is weet ik ook niet zo goed.

Misschien is het wel de binnenkort te nemen grote stap, wat toch een stukje angst en onzekerheid met zich meebrengt. Of misschien dat ik te goed van vertrouwen ben, wat onlangs toch weer een deuk heeft opgelopen. Of heb ik het beeld van een toekomstige relatie toch te zacht en warm ingekleurd. Wie zal het zeggen. If only there was a place to hide. En die place vind ik even in de armen van een vriend die mij de benodigde schouder en knuffel biedt. Waar niets hoeft en ik even stil kan zijn.

Ik schrijf een artikel over gelukkig zijn. Het schrijven brengt me terug naar de werkelijkheid. Ik realiseer me dat mijn verbeelding zich laat leiden door het groene gras aan de andere kant van de heuvel. Ik verleg de focus weer naar mijn innerlijke. Ik leer beter te luisteren naar de stem in mezelf, naar mijn eigen intuïtie. Mijn gevoel te volgen. Mezelf beter leren kennen en doorgronden dan weg te vluchten in een droomwereld. Aan de slag te gaan met mijn angst en onzekerheid. Een balans te vinden tussen blindelings vertrouwen en wantrouwen. Ik richt mijn aandacht op wie er werkelijk voor me staat. Op het pad van verbeelding naar werkelijkheid ben ik mij er van bewust dat mijn verlangens en dromen nooit helemaal door een ander vervuld kunnen worden. Is dat dan erg dan? Eigenlijk niet, maar ik moet er toch even aanwennen. Liefde komt vanuit jezelf en ik weet dat ik “liefde willen” los moet laten. Lastig, maar ik probeer het. Ik ben de liefde. Zo simpel is het toch! Pffff. Durven voelen wat er te voelen valt, maakt dat ik uiteindelijk weer thuiskom bij mezelf.

En die fantastische, ondeugende droompartner? Hij zal waarschijnlijk nooit naadloos passen in het beeld dat ik heb gevormd van the love of my life. Maar dat maakt hem ook mysterieus en ongrijpbaar dat ie daadwerkelijk anders is. En wie weet bereiken we met elkaar een veel hoger en dieper niveau dan we ooit hadden durven dromen.

“Great magic lies in the unseen, that’s why we close our eyes when we kiss and dream” ~ Aine Belton

Comments are welcome!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.