Get your Happy End

Liefdevolle hoogtepunten en volledige overgave. Een orgasme blijft toch een van de meest inspirerende en fascinerende dingen in je leven. Of je het nu samen met iemand of alleen beleeft. Dus haal eruit wat er in zit en get your happy end every night. Nou ja, wie zegt eigenlijk dat het alleen ’s avonds kan!? Doe het lekker anytime wanneer je daar zin in hebt; elk tijdstip van de dag is goed en zo vaak je wilt. Zelf ben ik op mijn best in de vroege ochtend wanneer ik nog heerlijk loom ben. Maar hoe haal je er nu uit wat er in zit?

Zonder opwinding geen hoogtepunt. Want als je die kokend hete climax wilt dan zul je eerst opgewonden moeten raken. Maakt niet uit waardoor die wordt veroorzaakt. Het kan die hele speciale blik zijn, of het ondeugende berichtje wat hij je appt. Opwinding of lust ontstaat zowel in ons lichaam als in ons hoofd. Een orgasme beleven we allemaal op onze eigen wijze en bovendien een lastig proces wat samenhangt met welke lichaamsdelen er gestimuleerd worden, je opvoeding, je omgeving, eerdere herinneringen, hoe comfortabel je bent met je lichaam en ga zo maar door.
Je hersenen moeten in diepe rust zijn, wil je tot een orgasme komen. Onderzoek heeft aangetoond dat de amygdala, het breincentrum voor angst en zorgen, moet worden gedeactiveerd. Pas dan kunnen de seksuele lustcentra in het brein actief worden. Met andere worden als je ligt te piekeren over van alles en nog wat of over die opmerking over je kont, dan vindt er ook geen seks in je hoofd plaats en kom je niet tot een hoogtepunt. Wij vrouwen hebben daar iets meer last van om tijdens lichamelijke stimulatie afgeleid te worden. Mannen daarentegen kost het maar weinig moeite om met een naakte vrouw binnen handbereik zich daarop te concentreren. Dus zorg dat je je aandacht erbij houdt en laat dat moment niet ontsnappen. Geef je hoofd tijdens de seks iets te doen. Bijvoorbeeld door de ademhaling te oefenen. Er zijn ademhalingsoefeningen die je opwinding kunnen vergroten of juist meer verspreiden. Door bewust in te ademen leer je als het ware de seksuele energie naar binnen te zuigen. Of probeer deze hele oude truc: rustig doorademen en denk aan de zee met z’n grote golven die uiteenspatten tegen die hoge rotsen. Op deze manier leid je de aandacht af van al die vervelende klussen en voor je het weet kom je vol overgave klaar.

En wist je dat met sterke bekkenbodemspieren je als vrouw sneller opgewonden raakt. Deze spieren zijn makkelijk te trainen, want je kunt ze aanspannen zonder dat iemand het ziet. En behalve sterke spieren veroorzaakt regelmatige training ook nog een betere doorbloeding in dit gebied. En het leukste is om de vaginaspieren tijdens het liefdesspel in te zetten zodat jezelf nog meer gaat voelen. Dus focus op gevoel, iedere kleine sensatie, prikkel, en oefen maar gerust in het voelen van de verschillende spieren. En leer ze los van elkaar te spannen en te ontspannen. Help jezelf een handje door je borsten, armen, buik whatever te strelen of voel de aanraking van zijn handen en tong. Iedere keer dat je in het dagelijks leven iets lekkers ruikt, voelt, proeft of ziet, oefen je de spieren door ze licht aan te spannen. De mate van opwinding vertaalt zich terug naar je lichaam: verhoogde hartslag, je gaat sneller ademhalen en je pupillen worden groter. Naarmate je meer wordt gestimuleerd bouwt het plezierige gevoel zich steeds verder op. Je kunt het niet langer uitstellen en de spieren van je vagina en baarmoeder trekken zich stevig samen om vervolgens los te laten. Oooh, yeah daar heb je je orgasme.

Ook handig om te weten is dat je op diverse wijze een orgasme kunt ervaren, zoals bijvoorbeeld een opwindende work-out. De meeste kans op die happy ending na een uurtje sporten bereik je vooral met core oefeningen voor buik en middenrif en met yoga. Of het stimuleren van je tepels (die kunnen oh zo gevoelig zijn) activeert het gebiedje in je hersenen dat verbonden is met meer plezier “down under”. Of wat dacht je van handsfree (voor gevorderden!). Zonder je lichaamsdelen te betasten; zoiets als mindful seks. Goed te doen tijdens lange autoritten, zet een stevig nummertje op en go ahead!

Maar effe serieus…. vergeet niet de weg naar dat orgasme is juist wat het zo lekker maakt. Een orgasme krijgen is geen voorwaarde om te genieten van seks. Sex is fun. Of je het nu alleen of samen doet. En seks draait om aandacht voor jezelf en voor de ander. En als dat mocht uitmonden in een hoogtepunt…. een aangenaam extra.

lifestyle

(Bron: onderzoek Rijksuniversiteit Groningen, University of New York, Rutgers University, Women’s Health 2013)

Comments are welcome!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.