Hollandse pubers in Suriname

Na een lange emotionele periode van verdriet en afscheid nemen binnen de familie, was het weer tijd om te ontspannen. En daar kwamen ze dan: 4 van die Hollandse pubers in de leeftijdsklasse van bijna 16 tot 21. Het was fijn ze na een paar maanden weer te zien, inclusief mijn “kleine” meid.

Maar ik had het kunnen weten, want het was ineens gedaan met de rust. Een periode van lange dagen, korte nachten braken aan en het oefenen van de buikspieren. En nog erger de volwassen singles hadden geen privacy meer. Met argusogen en luistervink oren werd ons doen en laten gecontroleerd en kregen wij als moeders dating advies.

De dagen waren gevuld met sightseeing, Surinaamse bush bush ontdekken, de soelas (stroomversnellingen) uitproberen en tussendoor – jawel – ook nog kramen. De avonden gevuld met drank, cock-tails en nog eens alcohol vergezeld van kanonnen gelach en humor. De dubbelzinnige uitspraken elke avond zoals: Waar woont je huis? / Ik heb een snoepje voor je koffie / Een knap staaltje mondwerk, waarmee hij vele instrumenten bespeelt / Je moet wel langzaam zuigen.

Maar deze was toch de leukste: sharing is caring (voor het delen van een date).

De gasten hebben genoten en bovenal hun Surinaamse heupen losgeschud. Hun vocabulaire en activiteitenlijst is weer bijgewerkt met “schuren”! Een ding is zeker deze gasten zien we snel weer terug in Switi Sranang. It was fun having you guys around, maar voor mij wordt het nu toch echt tijd om tot rust te komen en weer op te laden.

Comments are welcome!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.